Blog - 12 maart 2019

Heb ik een vergunning nodig voor gevel en buitenreclame?

Je hebt je ingeschreven bij de kamer van koophandel en hebt je eerste pand ter beschikking. Of het pand waarin je nu zit, is te klein geworden door de sterke groei en gaat verhuizen. Grote kans dat je jezelf zichtbaar wil maken. Maar denk wel even aan de vergunning. Na het ontwerp direct de schroeven erin, is in veel gevallen niet handig. Een vergunning aanvragen is niet echt de favoriete bezigheid, maar wel noodzakelijk. Hoe je dit aanpakt? Wij leggen het uit.

Omgevingsvergunning.

Om te voorkomen dat jouw gemeente een soort van Hongkong wordt op het gebied van licht en gevelreclame, is het noodzakelijk de vergunningen op orde te hebben. De vergunning die je nodig hebt is de ‘Omgevingsvergunning’ . Dit is de vergunning die je nodig hebt als je iets gaat veranderen aan je pand; van het plaatsen van een zonneluifel tot aan een herrie-alarm. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor gevelreclame. Maar er zijn uitzonderingen. Wil je weten of je een vergunning nodig hebt? Kijk dan op deze website.

Waar vraag ik het aan?

De vergunning kun je aanvragen bij jouw gemeente. Iedere gemeente heeft eigen wetten en regels. Bij het aanvragen kun je een hoop vragen verwachten zoals; Hoe groot wordt de te plaatsen reclame? Welke materialen worden er gebruikt? Is de reclame verlicht? Waar worden de onderdelen geplaatst? enzovoort. Om er voor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaat dien je de vragen zo specifiek mogelijk te beantwoorden.

Dat gaat zeker tijd kosten?

Helaas zoals velen van ons weten kost het aanvragen en de behandeling hiervan, erg veel tijd. De gemiddelde duur van een aanvraag ligt rond de 8 weken. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt daarna het bezwaartermijn gestart. Dit houdt in dat eventueel gedupeerde een bezwaar kunnen indienen. Dit termijn duurt 6 weken. Als er in deze 6 weken geen bezwaar is ingediend, kunnen we de boormachine en plakkoffer te voorschijn halen.

Kunnen wij helpen?

De vergunningen dienen bij ons, door de klant zelf aangevraagd te worden. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele misverstanden. Uiteraard begeleiden we het proces door alle info, welke voor de vergunning van toepassing is, te communiceren met de klant.

say hello.

2019 © revived. Privacy

We werken samen met ambitieuze mensen en bedrijven.
Graag bouwen wij samen aan een mooiere toekomst.

info@revivedreclame.nl

Say hello

Info@revivedreclame.nl
+31(0)6 417 39 574

Kantoor

Plan-B
Hurksestraat 19, unit 1.34
5652 AH Eindhoven

Identity

Merkidentiteit
Merkbeleving
Visual identity 
Signing

Sluit Menu